Heeft u een vraag?
Second opinion light keel-neus-oorheelkunde

Second opinion light voor keel-neus-oorheelkunde

Heeft u een aandoening of afwijking aan uw keel, neus, oren of hals? Dan wordt u soms doorverwezen naar de KNO-arts. Deze arts stelt het behandelplan op en kan wanneer nodig een chirurgische ingreep uitvoeren. Hij of zij behandelt onder andere ontstekingen aan de oren, te korte tongriempjes of stemproblemen. Als u een of meerdere behandelopties uitgelegd krijgt, kan het zijn dat pas thuis de vragen rijzen en u een second opinion overweegt. Een second opinion light kan u dan al verder helpen.

Artikel Second opinion

Wat is een second opinion light?

Iedereen heeft het recht op het aanvragen van een second opinion. Dit wordt vaak gedaan wanneer iemand een belangrijke medische beslissing moet nemen en hier graag meer informatie over wil inwinnen. Bij een second opinion bezoekt u een tweede specialist om hem om informatie en advies te vragen. Het consult bestaat uit een gesprek, maar er wordt ook in veel gevallen lichamelijk en af en toe aanvullend onderzoek gedaan. Het kan echter zijn dat u enkel behoefte heeft aan een gesprek. In dit geval vraagt u het beste een second opinion light aan. Dit consult bestaat uit een gesprek met een KNO-arts via beeldbellen. U praat dus met de specialist van Hikos vanuit het comfort van uw eigen huis.

Waarom een second opinion light aanvragen bij een KNO-arts?

Wanneer uw arts een ingrijpende behandeling voorstelt aan uw keel, neus, oren, hals of hoofd, kan dit angst en onzekerheid geven. Deze delicate delen van het lichaam zijn u dierbaar en u wenst de allerbeste zorg. Misschien maakt u zich zorgen over mogelijke complicaties of u vraagt zich af of er een minder ingrijpende behandeling is waar u voor kunt kiezen. Een second opinion light kan twijfels wegnemen. U kunt bij de specialist van Hikos terecht voor meer informatie over uw diagnose. Vaak neemt dat al veel onzekerheid weg. Daarnaast zal de KNO-arts ook met u mee denken. Zie het als een medisch klankbord.

Samen beslissen met de KNO-arts van Hikos

Wanneer er een beslissing over uw lichaam genomen moet worden, is het niet meer dan logisch dat u bij het maken van die beslissing betrokken wordt. Toch komt het best vaak voor dat patiënten het gevoel hebben dat ze geen keuze wordt gelaten. Misschien wordt er maar één behandeling voorgesteld of is er niet voldoende tijd in het ziekenhuis om alle opties uitvoerig te bespreken om een weloverwogen keuze te maken. Het kan ook zijn dat er vragen bij u opkomen na het consult en u op zoek bent naar een betrouwbare specialist die de tijd neemt om u de antwoorden te verschaffen. Hoe beter u geïnformeerd bent, hoe beter u een weloverwogen beslissing kunt nemen waar u volledig achterstaat. Wilt u graag zelf een keuze maken met behulp van een specialist? U kunt samen met de KNO-arts van Hikos beslissen wat de beste optie is voor u. Op deze manier kunt u vol goede moed het gewenste behandelplan volgen of op basis van betrouwbare informatie van een behandelplan afzien.

Boek online bij Hikos een second opinion light. Wij helpen u met het verkrijgen van de medische informatie waar u naar op zoek bent.

Man sitting cozy while working on his laptop 3153203 1 956x1433

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of weten hoe Hikos werkt? Kijk op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem laagdrempelig contact met ons op.