Hikos wandelt met u mee

Hikos is er om medisch specialistische kennis voor iedereen toegankelijk te maken. Wij bieden buiten de spreekkamer een veilige plek om vragen te stellen. Zo gaat u goed voorbereid naar uw volgende afspraak.

Weten waar wij voor staan en wie er ‘achter’ Hikos zit?

Hikos people background

Typisch Hikos

Bellen

Altijd bereikbaar en flexibel

Wij zijn goed bereikbaar per telefoon en per mail. Als u een afspraak plant, kiest u zelf een datum en tijd. Dat kan ook in het weekend of in de avonduren zijn.

Advies op maat

Advies op maat

Iedereen kan gebruik maken van onze diensten. Het maakt bijvoorbeeld niet uit waar u verzekerd bent.

Onafhankelijk

Onafhankelijk

Om de onafhankelijkheid te borgen, zullen wij nooit één medisch specialist of ziekenhuis adviseren, maar altijd twee of meer.

Visie hikos

Onze visie

Steeds meer patiënten willen samen met de arts beslissen over hun medische traject. Zodra mensen klachten krijgen, komen ze alleen in de medische wereld terecht die steeds meer weg heeft van een complex doolhof. Patiënten worden kritischer, willen graag begrijpen wat er gebeurt en wat de behandelopties zijn. Zij verwachten toenemend een persoonlijke benadering in de gezondheidszorg. Door de druk op de gezondheidszorg in zijn geheel, kunnen die wensen niet altijd waargemaakt worden.

 

Onze missie

Hikos heeft als missie dat patiënten goed geïnformeerd zijn, zodat zij mee kunnen praten en beslissen over hun medische traject. Door patiënten de mogelijkheid te bieden om digitaal van gedachten te wisselen met een medisch specialist, navigeren wij hen door het medisch doolhof (patient empowerment). Dit voelt als een goed gesprek met een vriend die toevallig ook medisch specialist is en dus weet waar hij het over heeft. Ons doel is dat patiënten meer eigen regie voelen, beter medische beslissingen kunnen maken en zich beter kunnen vinden in de gekozen behandeling.

Het Hikos team

Hikos is opgericht door Jacqueline Timmermans, zelf arts én patiënt. In 2017 werd zij tijdens haar zwangerschap in één klap medisch. Meer dan ooit realiseerde zij zich dat veel mensen ‘verdwalen’ in de zorg en in de hoeveelheid informatie die online te vinden is. Zo ontstond het idee voor Hikos: een dienst die laagdrempelig (digitaal) overleg met een medisch specialist mogelijk maakt. Met de nadruk op laagdrempelig, alsof de specialist uw buurman of buurvrouw is.

Jacqueline Timmermans

Marjolijn Oomens is kaakchirurg én hoofd-halschirurg. Zij beoefent het vak in de volle breedte en doet specifiek onderzoek naar antibioticagebruik binnen de kaakchirurgie. "Ik ben enthousiast bij Hikos betrokken en ervan overtuigd dat het sparren met een patiënt, tot een betere beslissing met betrekking tot behandeling zal leiden."

Dr Marjolijn Oomens, kaakchirurg

Theo Tacke is neuroloog en gespecialiseerd in neurologische pijnsyndromen, hoofdpijn/migraine en slaapproblemen. "Ik vind het belangrijk dat patiënten goed geïnformeerd zijn over hun (vermoedelijke) neurologische aandoening en de behandelingsmogelijkheden daarvan. Via persoonlijk contact wil ik hen daar zo goed mogelijk bij van dienst zijn."

Theo Tacke, neuroloog

Lisette de Vos is Intensivist. "Een opname op de Intensive Care is voor patienten en hun naasten een zeer heftige en verdrietige periode. Ik maak graag deel uit van het Hikos team omdat extra informatie en duiding kan bijdragen aan het dragelijker maken van deze tijd."

Lisette de Vos, intensivist, anesthesist

Kim Meeuwis is dermatoloog, gespecialiseerd in huidafwijkingen in het genitale gebied. Ze ziet veel patiënten met genitale huidziekten, zoals psoriasis, lichen sclerosus, eczeem of infectieziekten. Kim draagt via Hikos enthousiast bij aan een stukje patient-empowerment: laagdrempelig overleggen en patiënten ondersteunen bij ‘samen beslissen’ vindt zij heel belangrijk.

Kim meeuwis zwart wit

Saskia Bouma is kinderarts en gespecialiseerd in overgewicht en puberteitsproblematiek bij kinderen. "Ik ben er trots op dat ik deel mag uitmaken van het Hikos-team. Empowerment van onze patiënten helpt hen de juiste keuzes te maken in het steeds groter en complexer wordende zorglandschap. Daar draag ik graag aan bij."

Dr. Saskia Bouma, kinderarts

Wouter Jurgens is plastisch chirurg, met een bijzondere interesse voor het verwijderen van huidkanker en reconstructieve chirurgie daarna. "De wensen van de patiënt staan voor mij centraal. Hikos sluit daarbij aan en daarom ben ik met plezier betrokken!"

Wouter Jurgens, plastisch chirurg

Michiel Haan is oogarts met een bijzondere interesse voor glaucoom. "Ik hoop de patiënt te kunnen helpen via Hikos, door rustig de voor- en nadelen van de medische opties te bespreken. Maar vooral ook wat de opties betekenen voor de persoonlijke situatie van de patiënt."

Michiel Haan, oogarts

Berdine Bakker is anesthesist. Zij gaat graag met u in gesprek over de risico's van narcose, ruggenprik en lokale verdovingen. Ook als u angst heeft voor een verdoving of een vervelende ervaring heeft gehad, kan zij met u meedenken. Daarnaast vertelt zij u graag meer over het hele proces rondom de operatie. "Ik hoop patiënten te helpen door hen goed te informeren, zodat ze weten wat hen rondom een operatie te wachten staat."

Berdine bakker

Corinne schouten zw
Moeder met kind

Heeft u een vraag?

Misschien hebben wij uw vraag al beantwoord onder veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet bij staan, neem contact met ons op.