Hikos wandelt met u mee

Hikos is er om medisch specialistische kennis voor iedereen toegankelijk te maken. Wij bieden buiten de spreekkamer een veilige plek om vragen te stellen. Zo gaat u goed voorbereid naar uw volgende afspraak.

Weten waar wij voor staan en wie er ‘achter’ Hikos zit?

Hikos people background

Typisch Hikos

Bellen

Altijd bereikbaar en flexibel

Wij zijn goed bereikbaar per telefoon en per mail. Als u een afspraak plant, kiest u zelf een datum en tijd. Dat kan ook in het weekend of in de avonduren zijn.

Advies op maat

Advies op maat

Iedereen kan gebruik maken van onze diensten. Het maakt bijvoorbeeld niet uit waar u verzekerd bent.

Onafhankelijk

Onafhankelijk

Om de onafhankelijkheid te borgen, zullen wij nooit één medisch specialist of ziekenhuis adviseren, maar altijd twee of meer.

Jacq visie

Onze visie

Steeds meer patiënten willen samen met de arts beslissen over hun medische traject. Zodra mensen klachten krijgen, komen ze alleen in de medische wereld terecht die steeds meer weg heeft van een complex doolhof. Patiënten worden kritischer, willen graag begrijpen wat er gebeurt en wat de behandelopties zijn. Zij verwachten toenemend een persoonlijke benadering in de gezondheidszorg. Door de druk op de gezondheidszorg in zijn geheel, kunnen die wensen niet altijd waargemaakt worden.

 

Onze missie

Hikos heeft als missie dat patiënten goed geïnformeerd zijn, zodat zij mee kunnen praten en beslissen over hun medische traject. Door patiënten de mogelijkheid te bieden om digitaal van gedachten te wisselen met een medisch specialist, navigeren wij hen door het medisch doolhof (patient empowerment). Dit voelt als een goed gesprek met een vriend die toevallig ook medisch specialist is en dus weet waar hij het over heeft. Ons doel is dat patiënten meer eigen regie voelen, beter medische beslissingen kunnen maken en zich beter kunnen vinden in de gekozen behandeling.

Hikos team

Rectangle no radius 2

Dr. Jacqueline Timmermans

Oprichter Hikos

Hikos is opgericht door Jacqueline Timmermans, zelf arts én patiënt. In 2017 werd zij tijdens haar zwangerschap in één klap medisch. Meer dan ooit realiseerde zij zich dat veel mensen ‘verdwalen’ in de zorg en in de hoeveelheid informatie die online te vinden is. Zo ontstond het idee voor Hikos: een dienst die laagdrempelig (digitaal) overleg met een medisch specialist mogelijk maakt. Met de nadruk op laagdrempelig, alsof de specialist uw buurman of buurvrouw is.

Foto hau tong chiu

Hau Tong Chiu

Operations Manager

Hau Tong is Operations Manager bij Hikos. “Ik ben bij Hikos betrokken omdat ik wil bijdragen aan meer gezamenlijke besluitvorming in de gezondheidszorg. Uiteindelijk hoop ik dat alle patiënten hun medisch traject volledig begrijpen en zich zeker voelen in hun medische keuzes.”

Img 5050

Marloe Niels

Verpleegkundige

Als verpleegkundige bij Hikos ben ik het eerste aanspreekpunt. Ik neem u bij de hand in het proces ter voorbereiding op het gesprek met de medisch specialist. Na persoonlijk contact over uw hulpvraag, help ik u bij het verzamelen van de juiste gegevens. Door de juiste voorbereiding kunt u het meeste halen uit uw second opinion light.

De Hikos specialisten

Rectangle copy 2

Dr. Kim Meeuwis

Dermatoloog

Kim Meeuwis is dermatoloog, gespecialiseerd in huidafwijkingen in het genitale gebied. Ze ziet veel patiënten met genitale huidziekten, zoals psoriasis, lichen sclerosus, eczeem of infectieziekten. Kim draagt via Hikos enthousiast bij aan een stukje patient-empowerment: laagdrempelig overleggen en patiënten ondersteunen bij ‘samen beslissen’ vindt zij heel belangrijk.

Wouter Jurgens, plastisch chirurg

Dr. Wouter Jurgens

Plastisch chirurg

Wouter Jurgens is plastisch chirurg, met een bijzondere interesse voor het verwijderen van huidkanker en reconstructieve chirurgie daarna. “De wensen van de patiënt staan voor mij centraal. Hikos sluit daarbij aan en daarom ben ik met plezier betrokken!”

Dr. Saskia Bouma, kinderarts

Dr. Saskia Bouma

Kinderarts

Saskia Bouma is kinderarts en gespecialiseerd in overgewicht en puberteitsproblematiek bij kinderen. “Ik ben er trots op dat ik deel mag uitmaken van het Hikos-team. Empowerment van onze patiënten helpt hen de juiste keuzes te maken in het steeds groter en complexer wordende zorglandschap. Daar draag ik graag aan bij.”

Lisette de Vos, intensivist, anesthesist

Drs. Lisette de Vos

Anesthesist, Intensivist

Lisette de Vos is intensivist. “Een opname op de Intensive Care is voor patiënten en hun naasten een zeer heftige en verdrietige periode. Ik maak graag deel uit van het Hikos team omdat extra informatie en duiding kan bijdragen aan het draaglijker maken van deze tijd.”

Rectangle copy

Drs. Theo Tacke

Neuroloog, somnoloog

Theo Tacke is neuroloog en gespecialiseerd in neurologische pijnsyndromen, hoofdpijn/migraine en slaapproblemen. “Ik vind het belangrijk dat patiënten goed geïnformeerd zijn over hun (vermoedelijke) neurologische aandoening en de behandelingsmogelijkheden daarvan. Via persoonlijk contact wil ik hen daar zo goed mogelijk bij van dienst zijn.”

Berdine bakker

Drs. Berdine Bakker

Anesthesist

Berdine Bakker is anesthesist. Zij gaat graag met u in gesprek over de risico’s van narcose, ruggenprik en lokale verdovingen. Ook als u angst heeft voor een verdoving of een vervelende ervaring heeft gehad, kan zij met u meedenken. Daarnaast vertelt zij u graag meer over het hele proces rondom de operatie. “Ik hoop patiënten te helpen door hen goed te informeren, zodat ze weten wat hen rondom een operatie te wachten staat.”

Rectangle no radius

Drs. Marjolijn Oomens

Kaakchirurg, hoofd-halschirurg

Marjolijn Oomens is kaakchirurg en hoofd-halschirurg. Zij beoefent het vak in de volle breedte en doet wetenschappelijk onderzoek naar antibioticagebruik binnen de kaakchirurgie. “Ik ben enthousiast bij Hikos betrokken en ervan overtuigd dat het sparren met een patiënt, tot een betere beslissing met betrekking tot behandeling zal leiden.”

De toezichthouders (Raad van Commissarissen)

Henk smit

Henk Smit

Senior Partner & Head Benelux Consulting Wipro Ltd. | Bestuurslid Team Alzheimer & Better Future Factory
Philip scheltens

Prof. dr. Philip Scheltens

Head EQT Life Sciences Dementia Fund & Neuroloog
Ruud davids

Ruud Davids

Partner AllegroMedical

De adviseurs (Raad van Advies)

Kim grinwis

Kim Grinwis

Partner TEN HAVE Change Management
Erik broekhuis

Erik Broekhuis

Entrepreneur & Investor
Susan fuengshunut

Susan Fuengshunut

Hoofd HRM Advies Vrije Universiteit Amsterdam
Rene bloem

René Bloem

Huisarts
Moeder met kind

Heeft u een vraag?

Misschien hebben wij uw vraag al beantwoord onder veelgestelde vragen. Mocht uw vraag er niet bij staan, neem contact met ons op.