Heeft u een vraag?
Ouders - Hikos

Zorgen om Kind: professioneel medisch advies voor ouders

Als ouder bent u extra kwetsbaar. U wilt de juiste hulp voor uw kind en als er problemen zijn, wilt u altijd ergens terecht kunnen. Ook in een tijd waarin er veel druk ligt op de zorg. Via ons kunt u op een door u gekozen moment sparren met een specialist. We zijn geen vervanging van de huisarts of specialist, maar kijken met u mee.

08 kinderzorg@2x
Moeder met kind

Direct contact met de juiste specialist

Als uw kind een (medisch) probleem heeft en er is geen directe hulp voorhanden, dan kan dat zorgen en stress veroorzaken. Via het project ‘Zorgen om Kind’ in samenwerking met Hikos komen ouders snel in contact met de juiste specialist. Tijdens een digitale afspraak (beeldbellen) van 20 minuten bespreekt u uw zorgen of vragen. Onze professionals geven advies waar u gelijk mee aan de slag kunt. Als wordt ingeschat dat behandeling of begeleiding noodzakelijk is, dan vertellen wij u waar u de juiste hulp kunt krijgen.

arts met stethoscoop

Juist nu staan we voor u klaar

Heeft uw kind een niet-acute klacht, dan bent u bij ons aan het goede adres. Met een dergelijk probleem hoeft u niet met spoed naar de huisarts, maar uw zoon of dochter kan er wel veel last van hebben. Wij denken met u mee wat u zelf al zou kunnen doen of bij welke zorgprofessional u het beste terecht kunt.

Te denken valt aan:

 • Vermoeidheid
 • Slaapproblemen
 • Veel ziek zijn
 • Ademhalingsproblemen zoals hyperventilatie
 • Huilen en spugen (baby’s)
 • Problemen met bewegen & ontwikkeling
 • Onder- en overgewicht
 • Langer bestaande buikpijn
 • Langer bestaande hoofdpijn
 • Gebitsproblemen
 • Een te kort tongriempje

Ook met vragen over het corona-virus kunt u bij ons terecht. Twijfelt u wie u wilt spreken? Wij denken graag met u mee.

Een afspraak in 3 stappen

Flexibel

1. Afspraak plannen en betalen

Met de eenvoudige afspraakplanner kiest u tijd en datum en plant u een digitaal consult. Hierna kunt u eenvoudig en veilig via iDeal betalen. Twijfelt u welke specialist u wilt spreken? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.

Flexibel werken innovatief

2. Digitale vragenlijst invullen

U ontvangt een bevestigingsmail met daarbij een vragenlijst. De vragen zijn gericht op uw medische situatie. Het invullen helpt u bij de voorbereiding op het gesprek en om voor u zelf duidelijk te krijgen wat u precies wilt weten. Daarnaast voorziet u de medisch specialist van achtergrondinformatie, zodat u het maximale uit het gesprek kunt halen.

Kwaliteit zorg

3. Beeldbellen of telefonisch contact

U wordt uitgenodigd voor een afspraak via beeldbellen. Mocht u liever gebeld worden zonder beeld, laat het ons dan weten. De medisch specialist belt u dan met een anoniem nummer. Zorg dat u op een rustige plek zit waar u niet gestoord wordt. Houd pen en papier bij de hand, zodat u aantekeningen kunt maken. Het gesprek zal maximaal 20 minuten duren.

20sds artsen 1338780 675x450@2x

Initiatiefnemers van Zorgen om Kind

Zorgen om Kind is opgezet door drie zorgprofessionals, ieder met een eigen verhaal: dr. Jacqueline Timmermans (arts-epidemioloog), dr. Saskia Bouma (kinderarts) en Wendy Scholtes-Bos (kinderfysiotherapeut).