Heeft u een vraag?
Drie redenen om nog niet te kiezen

Drie redenen om nog niet te kiezen

Zoals we in het artikel ‘hoe maakt u een goede medische keuze?’ al behandeld hebben, is het maken van de juiste keuze vaak een lastig proces. Het kan een emotionele achtbaan zijn, met veel nieuwe en lastige informatie. Soms is het van belang dat er snel een bepaalde beslissing wordt gemaakt, maar dit is niet altijd het geval. In dit artikel bespreken we drie redenen waarom u ook nog even kunt wachten met het maken van een keuze.

Hikos people background
Drie redenen om nog niet te kiezen

Tijd nodig

De meeste keuzes zijn niet zo 1, 2, 3 gemaakt; soms heeft het tijd en rust nodig. Het is ontzettend belangrijk om bij medische beslissingen een rustmoment te pakken, als dit mogelijk is. Gun uzelf en uw naasten de tijd om alle informatie en opties uit te zoeken en te laten bezinken. Dit voorkomt dat u overhaaste en/of uit emotie handelende keuzes maakt.

Geen haast

Voordat u onrustig wordt over het maken van de juiste keuze in het keuzeproces, vraag uzelf af: moet ik hier nu al een beslissing over maken? Het maken van keuzes kan lastig en stressvol zijn, zorg er daarom voor dat u niet te lang deze zorgen ervaart en de beslissing dus op het juiste moment maakt. Neem bijvoorbeeld de keuze om een ruggenprik te nemen tijdens de bevalling. Is het nodig om hier al in het midden van uw zwangerschap een beslissing over te maken? Het is natuurlijk altijd slim om goed na te denken over het maken van de juiste keuze, maar als hier geen haast achter zit, kan het ook onrust creëren. Anders gezegd, nadenken en anticiperen is goed, maar voorkom dat u gaat malen of piekeren.

Gebrek aan informatie

Het kan ook gebeuren dat u nog niet alle juiste informatie bezit voor het maken van een keuze. Een keuze maken, zonder alle opties uitgebreid te onderzoeken, is vaak al geen goede keuze! Als u bijvoorbeeld twijfelt over het nemen van bepaalde medicatie, is het noodzakelijk dat u op de hoogte bent van de bijwerkingen van deze medicatie. Daarnaast is het belangrijk om de gevolgen te weten als u besluit om niet voor deze medicatie te kiezen. Zolang het nog niet gelukt is om deze bijwerkingen en gevolgen te onderzoeken, is het beter om nog geen definitieve keuze te maken.

Heeft u het gevoel dat u nog informatie mist in het keuzeproces of heeft u gewoon behoefte aan meer ondersteuning? Onze medische specialisten denken graag met u mee en kunnen u persoonlijk begeleiden. We zijn dagelijks bereikbaar via 020 211 7206 of stuur een e-mail naar [email protected].

Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen?