Heeft u een vraag?
Zorg goed voor uw huid, tips voor zonbescherming

Zorg goed voor uw huid, dan zorgt uw huid goed voor u

Onze huid doet veel voor ons en kan zijn functies alleen goed uitvoeren wanneer wij het in topconditie houden.

08 kinderzorg@2x

Het grootste orgaan van ons lichaam

De huid wordt vaak wel het grootste orgaan van ons lichaam genoemd. Niet alleen in oppervlak is het groot, maar ook in zijn functie. Het doet namelijk ontzettend veel voor ons. De huid vormt een belangrijke barrière tussen ons lichaam en de omgeving buiten. Hiermee houdt de huid belangrijke stoffen in ons lichaam en beschermt ons tegen stoffen van buitenaf. Uw huid gaat infecties tegen, helpt u warmte te verliezen en beschermt u tegen UV-straling. Zonbescherming wordt steeds actueler, mede gezien de zorgwekkende stijging in het aantal diagnoses van huidkanker in Nederland. De vraag is dus ook: wat kunnen wij doen om overmatige zonblootstelling tegen te gaan?

Jacq foto danielkadouchFoto: dr. Daniel Kadouch, dermatoloog

Hoe beschermt u uw huid tegen de zon?

Dit kunt u doen op verschillende manieren. Wij geven u graag tips aan de hand van de adviezen van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie. Deze Vereniging adviseert om de huid altijd te beschermen tegen de zon, ook als deze niet verbrandt. Dat kunt u doen, door te weren, kleren en smeren:

Weren

Blijf zoveel mogelijk in de schaduw, vooral tussen 11:00 en 15:00 uur.

Kleren

Draag voldoende kleren, zodat de huid zoveel mogelijk bedekt is. Hier is ook speciale UV-kleding voor. Vergeet ook niet het hoofd te bedekken met een pet of hoed, en de ogen te beschermen met een zonnebril.

Smeren

Zonnebrandcrème smeren is een belangrijke manier om uw huid te beschermen. Ook wanneer u niet verbrandt, kunnen UV-stralingen voor problemen zorgen. Gebruik een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger en smeer uzelf minstens iedere twee uur goed in. Als u net gezwommen heeft, smeert u uzelf het liefst direct weer in, ook als de zonnebrand waterproof is.

Huidbescherming voor kinderen

“Wist je dat je na vijf zonverbrandingen – vooral tijdens kindertijd – je risico op huidkanker later verdubbelt?” Dit is waar Dr. Daniel Kadouch, dermatoloog en huidkankerspecialist, ouders voor waarschuwt.

De volwassen huid is gevoelig voor de zon, maar een kinderhuid is nog veel kwetsbaarder. Kinderen moeten daarom nog beter beschermd worden tegen de schadelijke straling van de zon.

Daarom heeft hij Tenue de Soleil opgericht: zon-veilige, duurzame, UV-beschermende zwemkleding voor kinderen. Deskundig ontworpen door Daniel zelf om de optimale balans te bieden tussen bedekking van de huid en comfort, zodat onze kids zich ongestoord kunnen richten op de echte belangrijke dingen, zoals het bouwen van het grootste zandkasteel. Ook Wehkamp, H&M en Decathlon bieden vaak UV-kleding aan. Vergeet niet om alsnog een pet/hoedje en zonnebril te gebruiken. En smeer de onbedekte huid elke twee uur in met zonnebrand factor 30 of hoger.

Let wel, de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie adviseert om baby’s en kinderen tot 1 jaar uit de directe zon te houden

Huidproblemen? Hikos staat voor u klaar

Uw huid beschermen tegen de zon kunt u op veel verschillende manieren doen. De zon is echter heel sterk en hoewel bescherming de kans op huidziektes verkleint, geeft het niet 100% zekerheid dat problemen voorkomen worden. Heeft u een huidziekte gekregen en wilt u weten hoe u hier het beste mee om kunt gaan? Hikos staat voor u klaar met een second opinion light. Onze dermatoloog beantwoordt uw vragen, geeft u advies en helpt u een behandeling te vinden die bij u past.

Neem contact op met Hikos Maak een afspraak