Heeft u een vraag?
Second opinion light urologie

Second opinion light voor urologie

U heeft een uroloog bezocht, omdat u klachten heeft van uw blaas, urinewegen, nieren, prostaat of zaadbal. Alle onderzoeken zijn afgerond en een behandelplan is opgesteld. Hoewel u alle vertrouwen heeft in de kunde van uw arts, twijfelt u misschien. Is dit behandelplan echt de beste optie? Is er ook een alternatief? U gaat naar huis met gevoelens van twijfel. Een second opinion light door een uroloog kan u verder helpen.

Artikel Second opinion

Wat is een second opinion light?

Wanneer u vragen heeft over uw medische situatie of twijfels heeft bij de voorgestelde behandeling, zoekt u een onafhankelijke arts op voor een second opinion. Deze tweede dokter heeft hetzelfde specialisme als uw eigen arts en is dus de perfecte gesprekspartner wanneer u met vragen zit. Bij een second opinion vindt af en toe naast een extra gesprek aanvullend onderzoek plaats. Bij Hikos kunt u terecht voor een second opinion light. Wij verrichten geen aanvullend onderzoek, maar nemen juist de tijd voor een goed gesprek op basis van de documentatie van uw eigen arts en een door u ingevulde vragenlijst.

Waarom een second opinion light bij de uroloog aanvragen?

Een behandeling (bijvoorbeeld een operatie) ondergaan is voor de meeste patiënten spannend. Bovendien kan het heel ingrijpend zijn. U wilt daarom een weloverwogen keuze maken. Heeft u twijfels over de behandeling, is het contact met uw arts niet zo soepel verlopen of wilt u graag meer opties of andere informatie over uw diagnose of de voorgestelde behandeling? Wij helpen u verder. U kunt terecht voor meer informatie over klachten of aandoeningen van de blaas, zoals incontinentie of tumoren, maar ook voor meer informatie over bijvoorbeeld urineweginfecties, niersteenkolieken, nierkanker of een vergrote prostaat. Wij denken met u mee. Onze deskundigen zijn gespecialiseerd in bovengenoemde aandoeningen en helpen u graag met een goed onderbouwd advies. Het gesprek vindt plaats door middel van beeldbellen. U kunt op een goed gesprek rekenen zonder dat u hiervoor de deur uit hoeft. Wij nemen de tijd voor u en helpen u een besluit te nemen. Met uw besluit kunt u uw behandeling starten bij uw eigen arts.

Een frisse blik

Met een second opinion light krijgt u die frisse blik van een andere uroloog zonder dat hier onderzoeken voor nodig zijn. Bovendien nemen we bij Hikos de tijd voor u. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden over uw klacht, diagnose of het behandelplan dat uw arts heeft voorgesteld. Door u goed te laten informeren over de mogelijkheden vervolgt u met meer vertrouwen uw medische traject.

Samen beslissen

Bij een second opinion light draait alles om samen beslissen. Het is uw lichaam die u aan uw uroloog toevertrouwt, dus het zou niet meer dan logisch moeten zijn dat u hierover beslist. Toch blijkt dat in de praktijk een behandeling niet altijd voortvloeit uit gedeelde besluitvorming, maar enkel uit de deskundige beoordeling van uw arts. Misschien wordt er slechts één optie voor u op tafel gelegd, terwijl er vaak meerdere opties zijn.

Waarom is het samen beslissen zo belangrijk?

Niet alleen heeft u het recht om beslissingen te nemen omdat het uw lichaam betreft, maar een weloverwogen besluit van uw kant kan ook veel verdriet voorkomen. Wanneer u een goed geïnformeerde keuze maakt, staat u volledig achter het behandelplan en is de kans op spijt van een behandeling veel kleiner. Wij nemen de tijd voor u en bespreken uitgebreid de voor- en nadelen van de behandelopties.

Plan een online afspraak in op een tijd die u uitkomt. Heeft u een vraag? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Man sitting cozy while working on his laptop 3153203 1 956x1433

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of weten hoe Hikos werkt? Kijk op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem laagdrempelig contact met ons op.