Heeft u een vraag?
Second opinion light plastische chirurgie

Second opinion light voor plastische chirurgie

Besluiten tot een hersteloperatie van een aangeboren aandoening of een reconstructieve operatie na een ongeval kan grote impact hebben. Soms gaat het vooral om functie, soms om esthetiek of een combinatie daarvan. Heeft u een plastische chirurg bezocht, maar twijfelt u tussen de verschillende behandelopties die u voorgesteld zijn? Of overweegt u van een behandeling af te zien? Het maken van dit soort beslissingen is niet eenvoudig en dat begrijpen wij. Daarom nemen de specialisten van Hikos de tijd voor u. Door een second opinion light aan te vragen, krijgt u de antwoorden die u zoekt en wordt het eenvoudiger om een keuze te maken.

Artikel Second opinion

Wat is een second opinion light?

Wanneer u een second opinion aanvraagt, zoekt u de deskundige mening van een tweede arts. Dit kunt u doen wanneer u twijfels heeft bij de diagnose of de gekozen behandeling. Bij een second opinion bestaat een consult uit een gesprek en eventueel lichamelijk en aanvullend onderzoek. Bij een second opinion light wordt het gesprek gevoerd aan de hand van de door uw eigen arts opgestelde documentatie en een door u ingevulde vragenlijst. Een gesprek met een deskundige van Hikos vindt via beeldbellen plaats. U er is geen lange wachttijd en u voert het gesprek met onze plastische chirurg vanuit het gemak van uw eigen huis.

Waarom een second opinion light aanvragen?

Volgens de wet heeft iedereen recht op een second opinion. Het wordt vaak aangevraagd wanneer een patiënt een ingrijpende behandeling voorgesteld krijgt. Veel mensen vinden het ondergaan van een plastische chirurgische ingreep best spannend. Vaak speelt het esthetische aspect van het resultaat mee, meer dan bij andere behandelingen. Als het resultaat waar de patiënt op hoopt tegenvalt, kan dit veel verdriet en gevoelens van onzekerheid met zich meebrengen. Het is dan ook heel begrijpelijk wanneer patiënten ervoor kiezen om een second opinion light aan te vragen. Het kan ook zijn dat u een consult heeft gehad met uw eigen arts, maar dat er naar afloop vragen rezen waar u eerder niet aan had gedacht. Wij beantwoorden deze vragen graag voor u. Wanneer u alle benodigde informatie heeft, kunt u met meer vertrouwen de behandeling tegemoet zien.

Samen beslissen

Om volledig achter de gekozen behandeling te kunnen staan, is het belangrijk dat u zelf ook inspraak heeft in de gemaakte beslissing. Het kan zijn dat u slechts één optie voorgelegd heeft gekregen van uw huidige arts. Er zijn echter vrijwel altijd meerdere opties waar u uit kunt kiezen. Zo is het ook vaak mogelijk om van een behandeling af te zien. Met behulp van een second opinion light kunt u samen met onze plastische chirurg beslissen wat de beste optie is. De specialist verschaft u alle medische informatie die u nodig heeft, zodat u zelf een weloverwogen keuze kunt maken. Dit geeft u niet enkel meer zelfvertrouwen voor de operatie, maar het kan ook spijt achteraf voorkomen. Hoe beter u de voor- en nadelen van een bepaalde behandeling kent, hoe realistischer uw verwachtingen.

Wij helpen u graag bij de gedeelde besluitvorming. Maak een afspraak voor een second opinion light. De plastisch chirurg van Hikos staat voor u klaar.

Man sitting cozy while working on his laptop 3153203 1 956x1433

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of weten hoe Hikos werkt? Kijk op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem laagdrempelig contact met ons op.