Heeft u een vraag?
Second opinion light oogheelkunde

Second opinion light voor oogheelkunde

Of u nu optimaal wilt genieten van een prachtig uitzicht of graag de kleinste non-verbale signalen oppikt, u heeft goed zicht nodig. Wanneer u oogproblemen ervaart die uw zicht belemmeren of verslechteren, kan dit niet alleen hinderlijk zijn, maar ook in sommige gevallen uw zelfvertrouwen aantasten. Heeft u een aandoening aan het hoornvlies, de ooglens, het netvlies of de oogzenuw? Of heeft u juist problemen met de hulpmiddelen die u gebruikt, zoals contactlenzen? De oogartsen van Hikos staan voor u klaar. Wij helpen u graag met een second opinion light voor aandoeningen aan de ogen, de oogkassen of de oogleden.

Artikel Second opinion

Wat is een second opinion light?

Iedereen in Nederland heeft volgens de wet recht op een second opinion. Dit wordt dan ook vanuit de zorgverzekering vergoed. U kunt een second opinion aanvragen wanneer u meer informatie wenst over uw aandoening, over een ingrijpende medische behandeling die is voorgesteld of wanneer u graag andere behandelingen wilt overwegen. Bij een second opinion bezoekt u een tweede arts. Het consult bestaat uit een gesprek waarbij u de gewenste informatie krijgt, maar in sommige gevallen komt er ook aanvullend onderzoek bij kijken. Bij Hikos bieden wij u een second opinion light aan. Aan de hand van de door uw eigen arts opgestelde documentatie en een door u ingevulde vragenlijst voeren wij een gesprek met u. Wij beantwoorden de vragen waarmee u zit en denken met u mee. Een second opinion light bestaat uit een gesprek dat plaatsvindt middels beeldbellen.

Waarom een second opinion light bij de oogarts aanvragen?

Wanneer u te horen krijgt dat u een aandoening aan uw ogen heeft, zoals staar of glaucoom, kan dit beangstigend zijn. U heeft wellicht veel vragen waar u antwoord op wilt hebben. Sommige vragen komen misschien pas opzetten nadat u met uw arts gesproken heeft. In dit geval is het fijn om middels een second opinion light meer informatie te verkrijgen. Het kan zijn dat u twijfels heeft bij de behandeling die is voorgesteld door uw eigen arts of u wenst meer te weten over de voorgestelde alternatieven. Ook dan staan wij voor u klaar. Hoe meer informatie u heeft over uw aandoening en mogelijke behandelingen, hoe gemakkelijker u een weloverwogen keuze maakt waar u echt achter staat.

Samen beslissen met de oogarts van Hikos

Uw arts is een expert in zijn vakgebied, maar uiteindelijk is het u die de behandeling ondergaat en hier zowel de voor- als nadelen van kan ervaren. Het is dan ook belangrijk om samen met een specialist een weloverwogen beslissing te nemen waar u achter staat. Het is niet altijd mogelijk om samen met uw eigen arts de opties uitgebreid te bespreken, bijvoorbeeld door tijdgebrek. Wij helpen u graag met een second opinion light, zodat u zo goed mogelijk geïnformeerd bent en zelf de beslissing voor een behandeling kunt nemen.

Wenst u een second opinion light, zodat u samen met de oogarts van Hikos een beslissing kunt maken? Plan online een afspraak in. Wij helpen u graag verder.

Man sitting cozy while working on his laptop 3153203 1 956x1433

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of weten hoe Hikos werkt? Kijk op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem laagdrempelig contact met ons op.