Heeft u een vraag?
Second opinion light neurologie

Second opinion light voor neurologie

De hersenen zijn het ingewikkeldste orgaan van ons lichaam. Tegelijkertijd is het ook één van de belangrijkste organen. Wanneer er iets mis is met de hersenen, zenuwen of het ruggenmerg, wenst u ook de best mogelijke zorg. Neurologie is een uniek specialisme en de artsen die hierin werkzaam zijn, doen er alles aan om u de best mogelijke behandeling te geven. Toch kan het zijn dat u twijfels heeft bij uw diagnose of een behandelplan. Met zo iets kostbaars als uw hersenen wilt u zeker zijn van uw zaak. Daarom is een second opinion light aanvragen een goede stap voordat u overgaat tot een behandeling.

Artikel Second opinion

Wat is een second opinion light?

Bij een second opinion gaat u naar een tweede arts toe om uw diagnose of een behandeling te bespreken. Een second opinion bestaat naast een gesprek vaak uit lichamelijk en aanvullend onderzoek. U moet in dit geval opnieuw naar het ziekenhuis en nog meer onderzoeken laten doen waar u wellicht niet op zit te wachten. Bij een second opinion light wordt geen lichamelijk of aanvullend onderzoek gedaan. Het belangrijkste binnen een second opinion light is het gesprek met u. De neuroloog van Hikos zal zich vooraf inlezen in de door u aangeleverde informatie (vragenlijst en een brief van uw eigen neuroloog). U hoeft voor een second opinion light niet naar het ziekenhuis. Het gesprek vindt plaats via beeldbellen. U praat dus met onze specialist zonder dat u hiervoor de deur uit hoeft.

Waarom een second opinion light voor neurologie aanvragen?

Er zijn veel verschillende klachten die kunnen duiden op een neurologische aandoening. Denk daarbij aan bijvoorbeeld hoofdpijn, duizeligheid, spraakstoornissen, spierzwakten, dubbelzien of slaapstoornissen. Deze symptomen kunnen verschillende oorzaken hebben en het stellen van een diagnose is dan ook alles behalve eenvoudig. Misschien wilt u een gesprek met een andere arts aanvragen, omdat u geen duidelijke diagnose gekregen heeft en wilt weten hoe u nu verder moet. Ook is het mogelijk dat u meerdere behandelopties voorgelegd heeft gekregen en u twijfelt welke het beste bij u past. Als uw eigen arts een ingrijpende behandeling voorstelt, is het begrijpelijk dat u een frisse blik van een andere arts wenst.

Een frisse blik

Met een second opinion light krijgt u die frisse blik van een andere neuroloog zonder dat hier onderzoeken voor nodig zijn. Bovendien nemen we bij Hikos de tijd voor u. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden over uw klacht, diagnose of het behandelplan dat uw arts heeft voorgesteld. Door u goed te laten informeren over de mogelijkheden vervolgt u met meer vertrouwen uw medische traject.

Samen beslissen met een neuroloog

Als u het gevoel heeft dat u geen inspraak heeft in de behandeling die wordt gekozen, kan dit veel verschillende gevoelens met zich meebrengen, zoals angst en zelfs boosheid. Het is immers uw lichaam en het zou dan ook uw beslissing moeten zijn wat de volgende stap is. Bij Hikos staan wij voor ‘samen beslissen’, oftewel: een gedeelde besluitvorming. U heeft het recht te beslissen wat de volgende stap is en wij zijn graag de specialist die u de informatie en het advies geeft die u nodig heeft om een weloverwogen keuze te maken. Zo voorkomt u negatieve gevoelens, zoals angst voor de behandeling, maar ook gevoelens van spijt achteraf.

Plan een online afspraak in bij Hikos op een tijd die u uitkomt. Of neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Man sitting cozy while working on his laptop 3153203 1 956x1433

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of weten hoe Hikos werkt? Kijk op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem laagdrempelig contact met ons op.