Heeft u een vraag?
Second opinion light maag-darm-leverziekten

Second opinion light voor maag-darm-leverziekten

U heeft een MDL-arts bezocht, omdat u problemen ondervindt aan één of meerdere spijsverteringsorganen. Alle onderzoeken zijn afgerond en een behandelplan is opgesteld. Hoewel u alle vertrouwen heeft in de kunde van uw arts, twijfelt u misschien. Is dit behandelplan echt de beste optie? Is er ook een alternatief? U zou het uw MDL-arts graag willen vragen, maar wellicht door tijdsgebrek van het ziekenhuis of een gebrek aan de nodige hulpmiddelen, is dat lastig. U gaat naar huis met gevoelens van twijfel. Een second opinion light door een MDL-arts kan u verder helpen.

Artikel Second opinion

Wat is een second opinion light?

Een second opinion light biedt u de informatie en de opties zonder dat u hiervoor opnieuw onderzoek (lichamelijk onderzoek en/of aanvullend onderzoek, zoals een endoscopie) hoeft te ondergaan.

Het gesprek dat u via Hikos kunt aanvragen wordt via beeldbellen gevoerd. Samen met onze MDL-arts bespreekt u uw diagnose en het opgestelde behandelplan van uw eigen arts. Doordat u de brief van uw eigen MDL-arts aanlevert, weet onze MDL-arts goed wat er met uw eigen arts is besproken. Daarnaast is een door u ingevulde vragenlijst basis van het gesprek. Doordat het gesprek online plaatsvindt, kunt u het gesprek vanuit het gemak van uw eigen huis voeren.

Waarom een second opinion light voor maag-darm-leverziekten aanvragen?

Een behandeling voor een aandoening in het maag-darm-leverstel kan erg ingrijpend zijn. Misschien heeft uw arts een chirurgische ingreep of het plaatsen van een stoma voorgesteld. Als u twijfels heeft over de voorgestelde behandeling is het verstandig meer informatie in te winnen. Ook kan het zijn dat uw arts u wel meerdere opties heeft voorgelegd, maar dat u meer informatie wenst, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Meer inzicht in mogelijke complicaties en ongemakken na de behandeling kunnen u helpen behandelopties tegen elkaar af te wegen.

Bij Hikos nemen we de tijd voor u

U kunt bij ons terecht met alle vragen waar u mee zit. Dit kunnen vragen zijn over het behandelplan of de diagnose. Een goed gesprek kan u echt verder helpen. We kunnen met u meedenken zodat u zelf een afgewogen beslissing kunt nemen. Hiermee gaat u terug naar uw eigen arts, om de behandeling te ondergaan waar u volledig achterstaat.

Samen beslissen met een MDL-arts

Alle belangrijke beslissingen die een grote invloed hebben op ons leven, nemen we normaal gesproken zelf. Het is dan ook niet meer dan logisch dat u wilt beslissen welke behandeling u ondergaat. Toch worden deze beslissingen van oudsher vaak door de behandelend arts genomen zonder dat de patiënt veel inspraak heeft. Dit roept bij velen gevoelens van twijfel, frustratie en zelfs angst op. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor Samen Beslissen: u neemt samen met uw arts een medische beslissing. Een second opinion light kan u bij dit besluitvormingsproces helpen. Samen een medische beslissing nemen kan spijt achteraf voorkomen. Een behandeling waar u niet goed over geïnformeerd was of waar u eigenlijk niet achterstond, kan resultaten hebben waar u niet tevreden mee bent.

Wilt u het heft in eigen handen nemen en samen met een specialist beslissen wat het beste voor u is? Maak dan een afspraak voor een second opinion light. De MDL-arts van Hikos helpt u graag verder.

Man sitting cozy while working on his laptop 3153203 1 956x1433

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of weten hoe Hikos werkt? Kijk op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem laagdrempelig contact met ons op.