Heeft u een vraag?
Second opinion light kindergeneeskunde

Second opinion light voor kindergeneeskunde

Niets is u zo kostbaar als uw kind. Wanneer uw zoon of dochter ziek wordt, is enkel de beste zorg goed genoeg voor hem of haar. Als er medische problemen zijn, komt u dan ook al snel bij de kinderarts terecht. Een kinderarts onderzoekt, diagnosticeert en stelt een behandelplan op voor allerlei ziektes die voor kunnen komen bij kinderen van 0 tot 18 jaar. Een kinderarts heeft dus ontzettend veel kennis in huis over verschillende aandoeningen. Toch kan het zijn dat u twijfelt over zijn of haar voorgestelde behandelplan. Is het wel de beste optie? Zijn er ook andere behandelingen mogelijk? Als deze vragen door uw hoofd spoken, is het nuttig om een second opinion light aan te vragen.

08 kinderzorg@2x

Wat is een second opinion light?

Bij een second opinion gaat u naar een tweede arts toe om zijn of haar mening te vragen over de gestelde diagnose of het behandelplan. Een second opinion bestaat naast een gesprek vaak uit lichamelijk en aanvullend onderzoek. Bij een second opinion light wordt geen lichamelijk of aanvullend onderzoek gedaan. Het belangrijkste binnen een second opinion light is het gesprek met u en uw kind. De kinderarts van Hikos zal zich vooraf inlezen in de door u aangeleverde informatie (vragenlijst en een brief van jullie eigen kinderarts). U hoeft voor een second opinion light niet naar het ziekenhuis. Het gesprek vindt plaats via beeldbellen. U praat dus met onze specialist zonder dat u hiervoor de deur uit hoeft.

Waarom een second opinion light aanvragen bij een kinderarts?

Kinderartsen houden zich bezig met verschillende klachten en aandoeningen die bij kinderen kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld groeiproblemen, ademhalingsproblemen, epilepsie, overgewicht en darmklachten. Wilt u meer informatie over de diagnose die bij uw kind gesteld is? Of wilt u meer weten over de behandelopties zodat u daar met uw kind een goede beslissing over kunt nemen? Ook kan het zijn dat er geen tijd is om de voorgestelde behandeling uitgebreid te bespreken of u voelt dat u geen keuze werd gelaten. Door een second opinion light aan te vragen, voert u een goed gesprek met één van de artsen van Hikos die gespecialiseerd is in kindergeneeskunde. In dit gesprek neemt de arts de tijd voor u en kunt u hem alles vragen. Misschien wilt u graag extra informatie over het behandelplan dat u is voorgelegd. Het kan ook zijn dat u twijfelt of de behandeling wel de beste optie is voor uw zoon of dochter. Bij Hikos vindt u de informatie waar u naar op zoek bent en wij helpen u graag met het geven van verschillende opties, zodat u samen met een specialist kunt bekijken wat het beste voor uw kind is.

Samen beslissen met een kinderarts

Het is vanzelfsprekend dat u graag samen met uw kinderarts beslist welk behandelplan het beste is voor uw kind. In de praktijk lijkt het helaas soms lastig om mee te kunnen beslissen. Tijdsdruk in het ziekenhuis kan ervoor zorgen dat u zich nog onvoldoende geïnformeerd voelt. En soms komen de vragen pas thuis bij u op en weet u niet goed hoe u hier antwoord op kunt krijgen. Online is veel informatie beschikbaar, maar soms is het lastig te bepalen wat nu wel of niet betrouwbaar is. Daarbij is iedere situatie anders. Samen beslissen met uw arts is belangrijk en kan verdriet voorkomen. We weten dat als patiënten mee beslissen over de behandeling, ze minder vaak spijt hebben van de behandeling. Echter, om goed mee te kunnen beslissen is het belangrijk dat u goed geïnformeerd bent. De kinderarts van Hikos denkt graag met u mee, geeft u informatie en zal al uw vragen beantwoorden. Zo kunt u vervolgens samen met uw eigen kinderarts een keuze maken.

Plan online een afspraak in voor een second opinion light. Hikos staat voor u klaar.

Alexander dummer uh xs fiztk unsplash 675x450

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of weten hoe Hikos werkt? Kijk op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem laagdrempelig contact met ons op.