Heeft u een vraag?
Second opinion light dermatologie

Second opinion light voor dermatologie

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en grote delen van de huid zijn heel zichtbaar. Wanneer u klachten heeft van de huid, kan dat onzeker maken. Dermatologie is een uniek specialisme en de artsen die hierin werkzaam zijn, doen er alles aan om u de best mogelijke behandeling te geven. Toch kan het zijn dat u twijfels heeft bij uw diagnose of een behandelplan. Met zoiets kostbaars als uw huid wilt u zeker zijn van uw zaak. Daarom is een second opinion light aanvragen een goede stap voordat u overgaat tot een behandeling.

Artikel Second opinion

Wat is het verschil tussen een second opinion en een second opinion light?

Een second opinion light biedt u de informatie en de opties zonder dat u hiervoor opnieuw onderzoek hoeft te ondergaan. Het gesprek dat u via Hikos kunt aanvragen wordt via beeldbellen gevoerd. Samen met onze dermatoloog bespreekt u uw diagnose en het opgestelde behandelplan van uw eigen arts. Doordat u de brief van uw eigen dermatoloog aanlevert, weet onze dermatoloog goed wat er met uw eigen arts is besproken. Daarnaast is een door u ingevulde vragenlijst basis van het gesprek. Doordat het gesprek online plaatsvindt, kunt u het gesprek vanuit het gemak van uw eigen huis voeren.

Waarom een second opinion light bij een dermatoloog?

Wanneer u te horen krijgt dat u een aandoening van uw huid heeft, zoals eczeem of psoriasis, kan dit u onzeker maken. U heeft wellicht veel vragen waar u antwoord op wilt hebben. Sommige vragen komen misschien pas nadat u met uw arts gesproken heeft. In dit geval is het fijn om via een second opinion light meer informatie te verkrijgen. Het kan zijn dat u twijfels heeft bij de behandeling die is voorgesteld door uw eigen arts of u wenst meer te weten over de voorgestelde alternatieven. Ook dan staan wij voor u klaar. Hoe meer informatie u heeft over uw aandoening en mogelijke behandelingen, hoe gemakkelijker u een weloverwogen keuze maakt waar u echt achter staat.

Samen beslissen met een dermatoloog

Uw arts is een expert in zijn vakgebied, maar uiteindelijk is het u die de behandeling ondergaat en hier zowel de voor- als nadelen van kan ervaren. Het is dan ook belangrijk om samen met een specialist een weloverwogen beslissing te nemen waar u achter staat. Het is niet altijd mogelijk om samen met uw eigen arts de opties uitgebreid te bespreken, bijvoorbeeld door tijdgebrek. Wij helpen u graag met een second opinion light, zodat u zo goed mogelijk geïnformeerd bent en zelf de beslissing voor een behandeling kunt nemen.

Wilt u graag een second opinion light, zodat u samen met de dermatoloog van Hikos een beslissing kunt nemen? Plan een online afspraak in op een tijd die u uitkomt.

Heeft u een vraag? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Man sitting cozy while working on his laptop 3153203 1 956x1433

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of weten hoe Hikos werkt? Kijk op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem laagdrempelig contact met ons op.