Heeft u een vraag?
Second opinion light chirurgie

Second opinion light voor chirurgie

“Ik zal zorgen voor zieken, gezondheid bevorderen en lijden verlichten. Ik stel het belang van de patiënt voorop”.

Dit is de artseneed die (vrijwel) iedere dokter in Nederland aflegt. Elke arts heeft het beste met u voor. Toch blijft een operatie spannend voor de patiënt. U legt immers uw gezondheid – en daarmee uw leven – in de handen van uw chirurg. Het is dan ook helemaal niet vreemd om een second opinion aan te vragen. Sterker nog, volgens de wet heeft u hier recht op. Heeft u behoefte aan een goed gesprek over de behandelmethode die het beste bij u past? Wij helpen u verder met een second opinion light.

Artikel Second opinion

Wat is het verschil tussen een second opinion en een second opinion light?

Wanneer u vragen heeft over uw medische situatie of twijfels heeft bij de voorgestelde operatie, zoekt u een onafhankelijke arts op voor een second opinion. Deze tweede dokter heeft hetzelfde specialisme als uw eigen arts en is dus de perfecte gesprekspartner wanneer u met vragen zit. Bij een second opinion vindt af en toe naast een extra gesprek aanvullend onderzoek plaats. Bij Hikos kunt u terecht voor een second opinion light. Wij verrichten geen aanvullend onderzoek, maar nemen juist de tijd voor een goed gesprek op basis van de documentatie van uw eigen arts en een door u ingevulde vragenlijst.

Waarom een second opinion light voor chirurgie aanvragen?

Een chirurgische behandeling ondergaan is voor de meeste patiënten spannend. Bovendien kan het heel ingrijpend zijn. U wilt daarom een weloverwogen keuze maken. Heeft u twijfels over de behandeling, is het contact met uw arts niet zo soepel verlopen of wilt u graag meer opties of andere informatie omtrent uw diagnose of de voorgestelde behandeling? Wij helpen u verder. Wij hebben chirurgen in ons team met verschillende specialisaties. Zo kunt u terecht voor meer informatie over aandoeningen die vragen om operaties aan de buik, de schild- en bijschildklier, breuken, vaten en darm-, alvleesklier-, lever- en borstkanker. Wij denken met u mee. Onze deskundigen zijn gespecialiseerd in bovengenoemde aandoeningen en chirurgische behandelingen en helpen u graag met een goed onderbouwd advies. Het gesprek vindt plaats door middel van beeldbellen. U kunt op een goed gesprek rekenen zonder dat u hiervoor de deur uit hoeft. Wij nemen de tijd voor u en helpen u een besluit te nemen. Met uw besluit kunt u uw behandeling starten bij uw eigen arts.

Samen beslissen

Bij een second opinion light draait alles om samen beslissen. Het is uw lichaam die u aan uw chirurg toevertrouwt, dus het zou niet meer dan logisch moeten zijn dat u hierover beslist. Toch blijkt dat in de praktijk een behandeling niet altijd voortvloeit uit gedeelde besluitvorming, maar enkel uit de deskundige beoordeling van uw arts. Misschien wordt er slechts één optie voor u op tafel gelegd, terwijl er vaak meerdere opties zijn.

Waarom is het samen beslissen zo belangrijk?

Niet alleen heeft u het recht om beslissingen te nemen omdat het uw lichaam betreft, maar een weloverwogen besluit van uw kant kan ook veel verdriet voorkomen. Wanneer u een goed geïnformeerde keuze maakt, staat u volledig achter het behandelplan en is de kans op spijt van de operatie veel kleiner. Wij nemen de tijd voor u en bespreken uitgebreid de voor- en nadelen van een chirurgische ingreep. Heeft u behoefte aan een second opinion light?

Plan een online afspraak in op een tijd die u uitkomt. Heeft u een vraag? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Man sitting cozy while working on his laptop 3153203 1 956x1433

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of weten hoe Hikos werkt? Kijk op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem laagdrempelig contact met ons op.