Heeft u een vraag?
Second opinion light aanvragen

Second opinion light aanvragen

Staat u op het punt om een second opinion aan te vragen?

Elke arts heeft het beste met u voor. Toch blijft voor heel veel patiënten een bezoek aan een arts erg spannend. U vertrouwt uw gezondheid toe aan iemand anders. Het is dan ook helemaal niet vreemd om de mening van een andere arts te willen weten en dus te overwegen om een second opinion aan te vragen. U heeft hier volgens de wet ook recht op.

Hikos doctors cards background

Veel patiënten willen graag een second opinion omdat zij nog eens van een andere arts willen horen wat hij of zij van het voorgestelde behandeladvies vindt. Of misschien wilt u juist sparren met een andere arts omdat u niet goed weet welke behandeloptie te kiezen? Daarnaast zoeken sommige patiënten juist een ‘gids’ die hen helpt te duiden wat er in de spreekkamer gezegd is.

Herkent u zich hierin?

Wij bieden u een second opinion light

Een second opinion light biedt u de informatie en de opties zonder dat u hiervoor opnieuw onderzoek (lichamelijk onderzoek en/of aanvullend onderzoek) hoeft te ondergaan. Het gesprek dat u via Hikos kunt aanvragen wordt via beeldbellen gevoerd. Samen met onze arts bespreekt u uw diagnose en het opgestelde behandelplan. Doordat u de brief van uw eigen arts aanlevert, weet onze arts goed wat er al met u is besproken. Daarnaast is een door u ingevulde vragenlijst basis van het gesprek. Doordat het gesprek online plaatsvindt, kunt u het gesprek vanuit het gemak van uw eigen huis voeren.

Een frisse blik

Met een second opinion light krijgt u die frisse blik van een andere arts zonder dat hier onderzoeken voor nodig zijn. Bovendien nemen we bij Hikos de tijd voor u. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden over uw klacht, diagnose of het behandelplan dat uw arts heeft voorgesteld. Door u goed te laten informeren over de mogelijkheden vervolgt u met meer vertrouwen uw medische traject.

Samen beslissen

Uw arts is een expert in zijn vakgebied, maar uiteindelijk is het u die de behandeling ondergaat en hier zowel de voor- als nadelen van kan ervaren. Het is dan ook belangrijk om samen met een specialist een weloverwogen beslissing te nemen waar u achter staat. Het is niet altijd mogelijk om samen met uw eigen arts de opties uitgebreid te bespreken, bijvoorbeeld door tijdgebrek. Wij helpen u graag met een second opinion light, zodat u zo goed mogelijk geïnformeerd bent en zelf de beslissing voor een behandeling kunt nemen.

Met wie heb ik het gesprek?

U zult het gesprek voeren met een van de artsen binnen Hikos. U kiest zelf. Alle artsen zijn medisch specialist. Er zijn medisch specialisten uit 13 verschillende vakgebieden betrokken bij Hikos. U kunt hieronder klikken op een vakgebied voor meer informatie.

Plan een online afspraak in op een tijd die u uitkomt. Heeft u een vraag? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Voor tandartsen

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie of weten hoe Hikos werkt? Kijk op deze pagina. Komt u er niet uit? Neem laagdrempelig contact met ons op.