Heeft u een vraag?
House of Icho

House of Icho

“Een diagnose kanker slaat je tegen de grond. Alle zekerheid is weg. Over het leven dat voor je lag. Over het leven dat je voor jezelf zag. Van het ene op het andere moment is er ‘een leven voor’ en ‘een leven na’. Kun je ooit nog onbevangen zijn?”

Hikos people background
4 2

House of Icho is een platform dat zich richt op vrouwen met een diagnose kanker. Het platform heeft als missie om relevante informatie aan te bieden over de mogelijkheden voor iemand om zelf bij te dragen aan het herstel en je zo goed mogelijk voelen in een heel moeilijke fase van je leven. Wat House of Icho uniek maakt, is dat ze de informatie toepasbaar maken op de fase waarin de je je bevindt, op het gevoel wat je hebt en op de manier die bij jou past en dat allemaal in een mooie, fijne en vooral veilige omgeving waar je graag wilt zijn.

Dit betekent dat House of Icho er rekening mee houdt dat iedereen anders is en dat de informatie en ondersteuning aangepast moet worden aan individuele situaties en wensen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de informatie over voeding en beweging aangepast wordt aan de specifieke fase van de behandeling of dat er specifieke aandacht wordt besteed aan het verminderen van bijwerkingen die specifiek zijn voor jou. Een goed voorbeeld hiervan is het aanbieden van yoga oefeningen die specifiek bij een bepaalde bijwerking helpen om deze te verminderen.

House of Icho biedt een brede range aan informatie en ondersteuning, zodat je kunt kiezen welke manier van informatie tot je nemen het beste bij jou past. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat iemand kiest voor een gespreksgroep om steun te krijgen of voor individuele coaching om meer te weten te komen over specifieke onderwerpen zoals voeding of emotionele ondersteuning.

House of Icho helpt, in samenwerking met artsen en andere medische professionals, vrouwen om de best mogelijke zorg te krijgen tijdens en na hun behandelingen. Door de combinatie van praktische tips en tools en informatie over aanvullende behandelingsopties, biedt House of Icho een holistische aanpak voor het herstel van vrouwen met kanker.

Het online platform House of Ichō is een thuis voor gelijken: levendige vrouwen die hun weg zoeken in een nieuwe werkelijkheid. Een mooie en fijne plek om te zijn, waar de nadruk ligt op léven. En waar, naast de schaduwkant van een diagnose kanker, juist ook ruimte is voor de zonkant. Licht en donker bestaan naast elkaar.