Heeft u een vraag?
Fietsavontuur in Oostenrijk

Fietsavontuur in Oostenrijk

Afgelopen zomer besloten Anna en haar man om de bergen van Oostenrijk te verkennen op hun mountainbikes. Ze genoten van de prachtige uitzichten, de frisse berglucht en de uitdagende routes. Het was een droomvakantie voor het sportieve stel, totdat een ongelukkig moment alles veranderde.

Hikos people background
Fiets oostenrijkTijdens een afdaling verloor Anna de controle over haar fiets en kwam hard ten val. Haar man schoot onmiddellijk te hulp en het was al snel duidelijk dat ze ernstige pijn had aan haar schouder. Ze werden met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht, waar de artsen constateerden dat Anna haar sleutelbeen had gebroken.

In het ziekenhuis in Oostenrijk werd Anna door een arts gezien die haar vertelde dat een operatie noodzakelijk was om het sleutelbeen te herstellen. Deze mededeling kwam als een schok voor Anna. Ze voelde zich onzeker en wist niet wat ze moest doen. Een operatie in een vreemd land, ver weg van huis: het voelde niet goed aan.

Anna deelde haar zorgen met haar zorgverzekeraar, die haar wees op Hikos. Hikos is een online medisch platform dat mensen in staat stelt om laagdrempelig in contact te komen met medische specialisten voor advies. Anna besloot om het platform te proberen in de hoop meer duidelijkheid te krijgen over haar situatie.

Na aanmelding via haar zorgverzekeraar werd Anna al snel gebeld door de verpleegkundige van Hikos die een gedetailleerde intake afnam. De verpleegkundige was begripvol en nam de tijd om Anna’s zorgen aan te horen. Vervolgens werd Anna gekoppeld aan een onafhankelijke traumachirurg in Nederland die gespecialiseerd is in dit soort verwondingen.

Anna had al snel een beeldbelgesprek met de traumachirurg van Hikos. Hij legde Anne de verschillende behandelopties uit. Hij bevestigde dat een operatie inderdaad de beste optie is voor haar breuk, gezien de ernst en de locatie van de breuk. Kort daarna ontving ze ook een samenvatting van het gesprek, wat haar nog meer zekerheid gaf.

Dankzij het consult via Hikos voelde Anna zich een stuk zekerder. Ze waardeerde de mogelijkheid om in haar eigen taal met een specialist te kunnen praten, wat haar een gevoel van comfort en vertrouwen gaf. Met de nieuwe inzichten en een zekerder gevoel besloot Anna om de operatie te laten uitvoeren.

Anna’s ervaring met Hikos was positief. Het platform bood haar niet alleen een extra advies, maar ook de geruststelling die ze nodig had om een weloverwogen beslissing te nemen. Dankzij Hikos voelde Anna zich empowered en klaar om de operatie te ondergaan, wetende dat ze de juiste keuze had gemaakt.

Dit verhaal is gebaseerd op een waargebeurde casus van Hikos. Namen en/of locaties hebben wegens privacy redenen weggelaten. Heeft u ook een (soortgelijke) medische vraag? Neem gerust contact met ons op via 020-211 7206 of [email protected] voor een gratis intake met onze verpleegkundige Marloe.

Neem contact op met Hikos Maak een afspraak