Heeft u een vraag?
Hikos krijgt certificaten voor informatiebeveiliging in de zorg

Hikos is ISO27001 en NEN7510 gecertificeerd

12-04-2024 – Maaike Huisinga

Sinds afgelopen maandag heeft Jacqueline Timmermans, oprichtster van Hikos, de behaalde certificaten voor de NEN7510 en ISO27001 overhandigd gekregen. Wij zijn enorm trots op deze stap voor Hikos!

 

Hikos people background
Certificering overhandiging

Wat zijn de NEN 7510 en ISO 27001 certificeringen?

De NEN 7510 is een Nederlandse standaard die specifiek is ontworpen voor informatiebeveiliging in de gezondheidszorg. Het heeft tot doel om ervoor te zorgen dat gegevens en systemen binnen deze sector voldoen aan hoge normen op het gebied van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid.

Aan de andere kant is de ISO 27001 een internationaal erkende norm die zich richt op informatiebeveiliging in het algemeen. Het behalen van deze certificering geeft aan dat een organisatie aanzienlijke waarde hecht aan het waarborgen van de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van (privacy)gevoelige informatie. 

Certificeringstraject

Jacqueline: “We werken vooral online en we gaan om met onder andere medische gegevens. Voor mij was het daarom evident dat we deze certificeringen moesten behalen. Dat we de certificaten toegekend hebben gekregen, geeft aan dat we informatie goed beschermen en daar op een zorgvuldige wijze mee omgaan. En uiteraard zullen we de informatiebeveiliging continu monitoren en blijven verbeteren.”

 

Bc certified logo nen7510 1 2017 rva Bc certified logo iso 27001 2022 rva nl

 

Neem contact op met Hikos Maak een afspraak