Heeft u een vraag?
Mijn atletische ongeval – Dirk (55)

Mijn atletische ongeval – Dirk (55)

Bij een ongelukkige beweging tijdens het voetballen verdraaide ik mijn knie, een scherpe pijn volgde. Na een bezoek aan de orthopeed werd mijn vermoeden bevestigd: mijn voorste kruisband was gescheurd.

Hikos people background
Atletisch ongeval

Als een man van middelbare leeftijd had ik nooit gedacht dat ik nog geconfronteerd zou worden met een ernstige knieblessure. In mijn jeugd heb ik aardig wat gevoetbald, maar een blessure is mij toentertijd gelukkig altijd bespaard gebleven. Terwijl de orthopeed sprak over mijn behandelopties, voelde ik een golf van twijfel opkomen. Fysiotherapie werd voorgesteld al eerste stap naar herstel, maar mijn eigen onderzoek op internet suggereerde dat een operatie vaak wordt aanbevolen voor dit soort letsel.

Thuis voelde ik me verloren tussen alle informatie en twijfels over welke behandeling het beste voor mij zou zijn. De gedachte aan een operatie bracht zijn eigen angsten met zich mee, maar ik was niet zeker of fysiotherapie alleen voldoende zou zijn voor een volledig herstel.

Het voelde alsof ik vastzat en ik wist niet welke stap ik moest zetten. Ik besloot wat op internet te speuren naar een onafhankelijke orthopeed voor meer inzicht en advies. Tijdens mijn zoektocht stuitte ik op Hikos, een organisatie die ondersteuning biedt in het medische besluitvormingsproces. Snel nam ik contact op met Marloe, de verpleegkundige van Hikos.

Het gesprek met Marloe voelde als een verlichting. Ik kon mijn zorgen en vragen delen, en ze plande op korte termijn een afspraak met een onafhankelijke orthopeed voor een grondiger gesprek.

Het gesprek met de onafhankelijke orthopeed bracht me veel duidelijkheid. We bespraken de voor- en nadelen van zowel fysiotherapie als chirurgie, evenals de risico’s en verwachtingen op lange termijn. Na ons gesprek voelde ik me beter geïnformeerd en in staat om een weloverwogen beslissing te nemen over mijn behandeling.

Uiteindelijk koos ik ervoor om af te wachten en te beginnen met fysiotherapie. De prognose voor herstel is positief en ik voel me comfortabel bij het idee om eerst de niet-chirurgische route te verkennen. Hoewel de weg naar herstel nog lang zal zijn, voel ik me gesterkt door de beslissing en steun die ik heb gekregen van verpleegkundige Marloe en de onafhankelijke orthopeed.

Dit verhaal is gebaseerd op een waargebeurde casus van Hikos. Namen en/of locaties hebben wegens privacy redenen weggelaten. Heeft u ook een (soortgelijke) medische vraag? Neem gerust contact met ons op via 020-211 7206 of [email protected] voor een gratis intake met onze verpleegkundige Marloe.

 

Neem contact op met Hikos Maak een afspraak